Sposób przygotowania:
Wiosenny makaron z indykiem i szparagami
Indyka pokroić w drobna kostkę i posypać ulubiona mieszanką przypraw. Szalotkę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić szalotkę i mięsa, podsmażyć. Cukinię pokroić w kostkę. Szparagi umyć i złamać, zdrewniałe końce odkładamy, resztę pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Cukinię i krążki szparagów dodać do mięsa.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso z warzywami podlać szklanką wody spod makaronu, gotować 10 minut, dodać główki szparagów, gotować jeszcze 5 minut, doprawić do smaku solą, zostawić z palnika, wlać jogurt i wymieszać.
Pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki, dodać do sosu. Do zawartości patelni dodać ugotowany i odcedzony makaron. Całość wymieszać i gotowe.
Smacznego
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso z warzywami podlać szklanką wody spod makaronu, gotować 10 minut, dodać główki szparagów, gotować jeszcze 5 minut, doprawić do smaku solą, zostawić z palnika, wlać jogurt i wymieszać.
Pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki, dodać do sosu. Do zawartości patelni dodać ugotowany i odcedzony makaron. Całość wymieszać i gotowe.
Smacznego
SylaUla
czarrna
Dziękuję :)
lukrowanepierniczki