WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1922]

Makaron z chińskimi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Szybkie danie z makaronem spaghetti, z chińskimi warzywami i sosem cygańskim, posypane żółtym serem.

Makaron z chińskimi warzywami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Makaron z chińskimi warzywami

 

  • 200 g mieszanki warzyw chińskich
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 200 ml sosu cygańskiego
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka magii
  • Sól do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Makaron z chińskimi warzywami

ETAP 1:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić warzywa i pod przykryciem smażyć aż warzywa zmiękną. Przyprawić solą i magi. Dodać makaron i wymieszać. Dodać sos, wymieszać i smażyć pod przykryciem kilka minut.

Posypać startym żółtym serem. Podgrzewać aż ser się rozpuści. Podawać na gorąco.

Makaron z chińskimi warzywami
Makaron po przygotowaniu na patelni po roztopieniu się sera
Makaron z chińskimi warzywami
Makaron z warzywami i sosem posypany żółtym serem
Makaron z chińskimi warzywami
Sos cygański dodany do makaronu z warzywami
Makaron z chińskimi warzywami
Ugotowany i odcedzony makaron dodany na patelnię
Makaron z chińskimi warzywami
War z chińskie wrzucone na patelnię