dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Makaron z warzywami gotowany w jednym garnku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niezwykły makaron gotowany w jednym garnku z innymi składnikami. Kolorowy, pożywny, syty i przede wszystkim pyszny!

Makaron z warzywami gotowany w jednym garnku

Składniki:

Makaron z warzywami gotowany w jednym garnku

makaron

  • 450 ml wody
  • 250 g kolorowego makaronu spaghetti
  • 200 g cukinii
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 100 g kiełbasy
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • szczypta pieprzu cayenne
  • 1 łyżka parmezanu

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami gotowany w jednym garnku
Do nieprzywierającego garnka wlać wodę, wsypać sól, zagotować, włożyć makaron (można przełamać na pół).

Dodać pokrojoną kiełbasę, paprykę, pomidor i cukinię, wymieszać.

Doprawić przeciśniętym czosnkiem, papryką w proszku, bazylią i pieprzem cayenne. Gotować ok. 15 minut (bez przykrywania) aż do wchłonięcia płynu, często mieszając.

Na koniec wsypać parmezan, wymieszać.