SUPERPRZEPIS

Kotlety w muszelkach

  • 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Kotlety w muszelkach

Czy jedliście już takie kotlety? Jak nie to warto, bo są pyszne. Muszelki makaronowe faszerowane mięsem z kurczaka z dodatkiem papryki oraz sera w panierce, takimi kotletami możemy zaskoczyć gości.

Składniki:

Kotlety w muszelkach

 

Sposób przygotowania:

Kotlety w muszelkach

I

Kotlety w muszelkach
Przygotowanie mięsnego farszu do nadziewania muszelek makaronowych.

1. Makaron muszelki gotujemy w osolonej wodzie.

2. Mięso myjemy, osuszamy, bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, wbijamy jedno jajko, wsypujemy sól, przyprawę do kurczaka oraz mąki i dokładnie mieszamy.

II

Kotlety w muszelkach
faszerowanie mięsem muszelki makaronowe.

3. Gotowym farszem napełniamy muszelki i każde dwie muszelki razem łączymy.

III

Kotlety w muszelkach
Panierujemy muszelki z mięsem i smażymy.

4. Panierujemy w mące pszennej, w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej.

5. Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju z każdej strony.

IV

6. Kotlety gotowe.

7. Smacznego.