Sposób przygotowania:
Bigos na grillowanej kiełbasie ze śliwkamiETAP 1:
Kapustę przepłukać zimną wodą, odcisnąć i poszatkować. Przełożyć do garnka. Schab pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni z pieprzem ziołowym. Przełożyć do kapusty.
Kiełbasę pokroić w kostkę i również dodać do kapusty. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oleju. Dodać do kapusty.
Śliwki suszone pokroić na mniejsze kawałki i dodać do reszty. Dolać 2-3 szklanki wody i zacząć dusić kapustę. Dodać pozostałe przyprawy.
Po około 30 minutach dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Dusić jeszcze ok. 30-40 minut. Odstawić do wystygnięcia. Grzyby namoczyć przez ok. 8 godzin. Następnie ugotować w wodzie w której się moczyly.
Grzyby wyjąć z wywaru, pokroić na mniejsze kawałki. Razem z wywarem przełożyć do bigosu. Ponownie zagotować.
Dusić około godziny. Podawać na ciepło.
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2