Sposób przygotowania:
Pieczona biała kiełbasa z cebulą
Białą kiełbasę naciąć. Cebulę pokroić w półplasterki, podsmażyć na oliwie z odrobiną soli, pieprzu i majeranku. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę.
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na cebulę ułożyć kiełbasy.
Przygotować sos:
Musztardę wymieszać z olejem i miodem - przygotowaną mieszanką posmarować kiełbasy.
Całość podlać bulionem, wstawić do piekarnika na 1,5 godziny - temperatura 180 stopni. W połowie pieczenia obrócić kiełbasy na drugą stronę.
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na cebulę ułożyć kiełbasy.
Przygotować sos:
Musztardę wymieszać z olejem i miodem - przygotowaną mieszanką posmarować kiełbasy.
Całość podlać bulionem, wstawić do piekarnika na 1,5 godziny - temperatura 180 stopni. W połowie pieczenia obrócić kiełbasy na drugą stronę.