Sposób przygotowania:
Makaron z jagodami i śmietaną
1. Makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą
2. Jagody opłukujemy pod bieżącą wodą, suszymy i ewentualnie pozbywamy się liści itp.
3. Do śmietany dodajemy cukier, wlewamy do garnka i na małym ogniu lekko podgrzewamy - często mieszając nie dorpowadzając do jej zagotowania !
4. Makaron wykładamy na talerz, polewamy śmietaną i posypujemy obficie jagodami
2. Jagody opłukujemy pod bieżącą wodą, suszymy i ewentualnie pozbywamy się liści itp.
3. Do śmietany dodajemy cukier, wlewamy do garnka i na małym ogniu lekko podgrzewamy - często mieszając nie dorpowadzając do jej zagotowania !
4. Makaron wykładamy na talerz, polewamy śmietaną i posypujemy obficie jagodami