alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Makaron z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makarony, makarony, makarony

Makaron z jajkami

Składniki:

Makaron z jajkami

 

  • 40 dag makaronu "muszelki"
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 4 marynowane papryczki
  • 2 cebulki dymki
  • 1 łyżka marynaty z papryczek
  • oliwa do skropienia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron z jajkami
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Odsączyć. Jajka pokroić na kawałki. Papryczki odsączyć. Posiekać. Dymkę oczyścić. Posiekać razem ze szczypiorem. Składniki wymieszać. Przyprawić. Wymieszać z marynatą. Skropić oliwą. Wstawić do lodówki na dwie godziny.