IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Makaron z jogurtem i jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaronowy obiad o smaku lata

Makaron z jogurtem i jagodami

Składniki:

Makaron z jogurtem i jagodami

 

  • 150 gram makaron,
  • 200 gram jogurt naturalny,
  • 150 gram jagody,
  • 1 łyżka cukier

 

Sposób przygotowania:

Makaron z jogurtem i jagodami
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Jagody oczyścić, opłukać wrzucić do rondelka, dosypać cukier i trochę wody. Wszystko zagotować, trzymać na małym gazie aż wygotuje się część wody. Jak Makaron będzie miękki, odcedzić go i wyłożyć na talerz, następnie polać jogurtem i jagodami z syropem. Podawać na ciepło. Smacznego!

Tagi:

makaron