Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem i groszkiem
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić.
Piersi kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w cienkie paseczki. Chwilę podsmażyć na rozgrzanej patelni, przyprawiając pieprzem i solą. Dodać odsączony groszek i kiełki. Dolać wodę tak aby przykryły mięso i warzywa. Chwilkę dusić, dodać śmietanę rozrobioną z mąką i odrobiną wody. Wymieszać. Doprawić do smaku. Poddusić. Na koniec dodać pokrojoną bazylię.
Do głębokiej miski wrzucić makaron, zalać sosem i dokłądnie wymieszać. Podawać na gorąco.
Piersi kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w cienkie paseczki. Chwilę podsmażyć na rozgrzanej patelni, przyprawiając pieprzem i solą. Dodać odsączony groszek i kiełki. Dolać wodę tak aby przykryły mięso i warzywa. Chwilkę dusić, dodać śmietanę rozrobioną z mąką i odrobiną wody. Wymieszać. Doprawić do smaku. Poddusić. Na koniec dodać pokrojoną bazylię.
Do głębokiej miski wrzucić makaron, zalać sosem i dokłądnie wymieszać. Podawać na gorąco.