Sposób przygotowania:
Kotlety makaronowo serowe
Makaron z dnia poprzedniego, lub ugotować wcześniej w osolonej wodzie do miękkości i dobrze odcedzić na durszlaku, ser żółty pokroić na kawałki i w rozdrabniaczu na drobno zmiksować.
Makaron wsypać do miski, dodać jajka, tartą bułkę, pieprz mielony, ser żółty zmielony, pieprz ziołowy i czarny, paprykę ostrą, wszystko dłonią dobrze wyrobić do połączenia składników.
Formować płaskie kotlety i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju, odkładać na ręcznik papierowy.
Makaron wsypać do miski, dodać jajka, tartą bułkę, pieprz mielony, ser żółty zmielony, pieprz ziołowy i czarny, paprykę ostrą, wszystko dłonią dobrze wyrobić do połączenia składników.
Formować płaskie kotlety i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju, odkładać na ręcznik papierowy.