Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem i szparagami
1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy doprawiając solą i pieprzem.
3. Umyty szpinak wkładamy do naczynia blendera oraz orzechy, czosnek, ser. Blendujemy w trakcie dodajemy oliwę z oliwek, a na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
4. Szparagi myjemy, kroimy i smażymy na maśle do miękkości. Następnie dodajemy pesto szpinakowe, usmażonego kurczaka oraz pokrojone pomidorki koktajlowe. Przesmażamy wszystko razem chwilkę.
5. Na talerz przekładamy makaron i dodajemy sos. Opcjonalnie posypujemy startym serem.
2. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy doprawiając solą i pieprzem.
3. Umyty szpinak wkładamy do naczynia blendera oraz orzechy, czosnek, ser. Blendujemy w trakcie dodajemy oliwę z oliwek, a na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
4. Szparagi myjemy, kroimy i smażymy na maśle do miękkości. Następnie dodajemy pesto szpinakowe, usmażonego kurczaka oraz pokrojone pomidorki koktajlowe. Przesmażamy wszystko razem chwilkę.
5. Na talerz przekładamy makaron i dodajemy sos. Opcjonalnie posypujemy startym serem.
ciasteczka
biedroneczki
lukrowanepierniczki