Makaron z mięsem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest to szybkie, syte i bardzo proste danie, bez potrzeby kupowania wielu składników i specjalnych umiejętności kulinarnych.

Makaron z mięsem

Składniki:

Makaron z mięsem

 

  • pół kilo szynki wieprzowej ew. łopatki
  • paczka 400 g makaronu - muszelki
  • słoik mieszanki warzywnej
  • pieprz
  • sól
  • kminek
  • papryka słodka.

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem
1. Pokroić na małe kawałki mięso, podsmażyć na patelni, po kilku minutach zalać kubkiem wody i tak dusić 45 minut, dodać przyprawy - pieprz i sól, kminek, papryka słodka.

2. Ugotować makaron, odcedzić. 

3. Gdy mięso będzie gotowe, dodać do makaronu.

4. Dodać słoik mieszanki warzywnej, wcześniej odcedzonej z zalewy. 

5. Wszystko razem dobrze wymieszać.