Sposób przygotowania:
Obiad na szybko i smacznie
Obrane, opłukane ziemniaki pokroić na cienkie plasterki, wymieszać z z papryką i przyprawą do ziemniaków.
Do garnka wlać olej i rozgrzać, wsypać ziemniaki i co jakiś czas zamieszać, na średnim ogniu pod przykryciem dusić do miękkości, pod koniec bez przykrycia do odparowania wody.
Obrać rzepy, marchew, jabłka, rzepy zetrzeć na tarce do warzyw w rozdrabniaczu, wsypać do miski i posolić, wymieszać i zostawić na 15 minut, zetrzeć w rozdrabniaczu marchew, jabłka.
Rzepę wycisnąć z soku, wsypać do miski, dodać startą marchew, jabłka, cukier, sok z cytryny, śmietanę, wymieszać.
Domowy smalec ze skwarkami rozgrzać na patelni, wbić jajka, posolić, popieprzyć do smaku.
Do garnka wlać olej i rozgrzać, wsypać ziemniaki i co jakiś czas zamieszać, na średnim ogniu pod przykryciem dusić do miękkości, pod koniec bez przykrycia do odparowania wody.
Obrać rzepy, marchew, jabłka, rzepy zetrzeć na tarce do warzyw w rozdrabniaczu, wsypać do miski i posolić, wymieszać i zostawić na 15 minut, zetrzeć w rozdrabniaczu marchew, jabłka.
Rzepę wycisnąć z soku, wsypać do miski, dodać startą marchew, jabłka, cukier, sok z cytryny, śmietanę, wymieszać.
Domowy smalec ze skwarkami rozgrzać na patelni, wbić jajka, posolić, popieprzyć do smaku.