Sposób przygotowania:
Potrawka z ryżu, warzyw i kurczaka
1. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w małą kostkę i przesmażamy na głębokiej dużej patelni lub w garnku na oleju, następnie dodajemy pomidory i dusimy do miękkości warzyw. Gdy warzywa będę miękki odparowujemy nadmiar płynu.
2. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
3. Mięso oczyszczamy, płuczemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, nacieramy przyprawą do kurczaka i smażymy na oleju do miękkości i zrumienienia.
4. Do warzyw dodajemy odsączoną kukurydzę, ryż i mięso, dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku przyprawami i ziołami.
5. Podajemy gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Można użyć ulubionych ziół i przypraw.
Porcja dla 4 osób.
2. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
3. Mięso oczyszczamy, płuczemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, nacieramy przyprawą do kurczaka i smażymy na oleju do miękkości i zrumienienia.
4. Do warzyw dodajemy odsączoną kukurydzę, ryż i mięso, dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku przyprawami i ziołami.
5. Podajemy gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Można użyć ulubionych ziół i przypraw.
Porcja dla 4 osób.