Sposób przygotowania:
Leczo z cukinii i pieczarek
Cukinię obrać i usunąć gniazdo nasienne (jeśli jest wyrośnięta), pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka, pieczarki w talarki, a paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w paski.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, kolejno dodać pieczarki, poddusić do wyparowania wody. Następnie dodać paprykę i jeszcze chwilę smażyć, mieszając od czasu do czasu. Zalać wodą, tak aby przykryła warzywa, wrzucić liść laurowy i dusić pod przykryciem przez ok.15-20 minut.
Na końcu dodać koncentrat oraz przyprawy. Gotowe danie podać posypane świeżym koprem.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, kolejno dodać pieczarki, poddusić do wyparowania wody. Następnie dodać paprykę i jeszcze chwilę smażyć, mieszając od czasu do czasu. Zalać wodą, tak aby przykryła warzywa, wrzucić liść laurowy i dusić pod przykryciem przez ok.15-20 minut.
Na końcu dodać koncentrat oraz przyprawy. Gotowe danie podać posypane świeżym koprem.