Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Leczo z cukinii i pieczarek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To jednogarnkowe danie sprawdzi się idealnie na obiad, a także na sytą kolację, Jego smak można dodatkowo podkręcić dodatkiem ostrej papryki.

Leczo z cukinii i pieczarek

Składniki:

Leczo z cukinii i pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii i pieczarek
Cukinię obrać i usunąć gniazdo nasienne (jeśli jest wyrośnięta), pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka, pieczarki w talarki, a paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w paski.

Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, kolejno dodać pieczarki, poddusić do wyparowania wody. Następnie dodać paprykę i jeszcze chwilę smażyć, mieszając od czasu do czasu. Zalać wodą, tak aby przykryła warzywa, wrzucić liść laurowy i dusić pod przykryciem przez ok.15-20 minut.

Na końcu dodać koncentrat oraz przyprawy. Gotowe danie podać posypane świeżym koprem.