Sposób przygotowania:
Makaron z mięsem i szpinakiem
Na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju przesmażamy mięso. Gdy zmieni kolor wrzucamy do niego makaron i chwilę przesmażamy.
Następne wlewamy sok pomidorowy oraz rosół. Gdy się zagotują doprawiamy do smaku i gotujemy na wolny ogniu, co chwilę mieszając, by makaron nie przywarł do patelni.
Na 2-3 minuty przed końcem gotowania na patelnię wrzucamy umyty i dobrze osuszony szpinak ( ja porwałam, niektóre listki na mniejsze kawałki). Dokładnie mieszamy.
Od razu podajemy
Następne wlewamy sok pomidorowy oraz rosół. Gdy się zagotują doprawiamy do smaku i gotujemy na wolny ogniu, co chwilę mieszając, by makaron nie przywarł do patelni.
Na 2-3 minuty przed końcem gotowania na patelnię wrzucamy umyty i dobrze osuszony szpinak ( ja porwałam, niektóre listki na mniejsze kawałki). Dokładnie mieszamy.
Od razu podajemy