Sposób przygotowania:
Babka czekoladowa
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno( można z odrobina soli). Masło miksujemy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąkę połączoną z kakao i proszkiem. Miksujemy do połączenia składników i dodajemy rum. Do masy dodajemy pianę i mieszamy lekko łyżką.
Wysmarowaną masłem formę oprószamy tartą bułka albo kakao. Masę przekładamy do formy i pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.
Przestudzone ciasto polać polewą czekoladową albo oprószyć cukrem pudrem.
Wysmarowaną masłem formę oprószamy tartą bułka albo kakao. Masę przekładamy do formy i pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.
Przestudzone ciasto polać polewą czekoladową albo oprószyć cukrem pudrem.