Sposób przygotowania:
Makaron z pieczarkami i kiełbasą w sosieETAP 1:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki. Następnie przyprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem, po czym maczamy w roztrzepany jajku i panierujemy w bułce tartej.
ETAP 2:
Pieczarki w panierce smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
ETAP 3:
Wędlinę kroimy w kostkę i podsmażamy (na oliwie) przez chwilę.
ETAP 4:
Do kiełbasy wlewamy dwie szklanki wody i dodajemy kostkę rosołową. Doprowadzamy do wrzenia.
ETAP 5:
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy. (w razie potrzeby doprawiamy do smaku).
ETAP 6:
Na koniec do sosu wkładamy usmażone pieczarki. Całość dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. W razie potrzeby można zagęścić sos.