Sposób przygotowania:
Potrawka po mojemu
Filet z kurczaka kroimy w kostkę.
Do woka wlewamy olej, dodajemy pokrojony filet, podsmażamy, dodajemy pokrojoną cebulę.
Do mięsa dodajemy pokrojoną marchewkę, doprawiamy solą, pieprzem, i sosem sojowym jasnym, mieszamy, nakrywamy pokrywką i chwilę dusimy.
Marchewka nie może być miękka musi być lekko twarda. taka chrupiąca jeszcze. W garnku zagotowujemy wodę solimy i wkładamy makaron. Postępujemy tak jak pisze na opakowaniu. Zazwyczaj taki makaron się nie gotuje. Następnie odsączamy ja dodatkowo na sitku kroję go trochę nożem. Przygotowany makaron przekładamy do woka do marchewki Fasolkę i kukurydzę odsączamy na sitku dajemy do makaronu . Por kroimy ale nie całkiem drobno dodajemy do makaronu Mieszamy całość. Jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy pieprzem i sosem sojowym bo danie ma być takie lekko pikantne . Najlepiej jak wok nakryjemy i tak zostawimy aby smaki się przegryzły. POLECAM!!!
Do woka wlewamy olej, dodajemy pokrojony filet, podsmażamy, dodajemy pokrojoną cebulę.
Do mięsa dodajemy pokrojoną marchewkę, doprawiamy solą, pieprzem, i sosem sojowym jasnym, mieszamy, nakrywamy pokrywką i chwilę dusimy.
Marchewka nie może być miękka musi być lekko twarda. taka chrupiąca jeszcze. W garnku zagotowujemy wodę solimy i wkładamy makaron. Postępujemy tak jak pisze na opakowaniu. Zazwyczaj taki makaron się nie gotuje. Następnie odsączamy ja dodatkowo na sitku kroję go trochę nożem. Przygotowany makaron przekładamy do woka do marchewki Fasolkę i kukurydzę odsączamy na sitku dajemy do makaronu . Por kroimy ale nie całkiem drobno dodajemy do makaronu Mieszamy całość. Jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy pieprzem i sosem sojowym bo danie ma być takie lekko pikantne . Najlepiej jak wok nakryjemy i tak zostawimy aby smaki się przegryzły. POLECAM!!!
gusia1000