Sposób przygotowania:
Krokiety z łososiem
1. Przygotuj naleśniki. Zmiksuj wszystkie mąki z jajkiem, mlekiem, wodą, olejem i solą na gładkie ciasto o gęstości śmietany. Usmaż naleśniki.
2. Zeszklij na tłuszczu obraną i drobno posiekaną cebulę. Dodaj mrożony szpinak i duś, aż zmięknie. Zdejmij pokrywkę i smaż, aż nadmiar wody odparuje.
3. Pokrój drobno łososia. Dodaj do szpinaku z cebulą i duś kilka minut. Wszystko wymieszaj z posiekanym koperkiem.
4. Dopraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Posmaruj naleśniki farszem i zwiń w krokiety. Podsmaż na patelni z obu stron i podawaj od razu.
VITA RADZI:
- Jeśli lubisz chrupiącą panierkę, obtocz krokiety w roztrzepanym jajku i otrębach gryczanych.
- Jako farsz możesz wykorzystać dowolne filety ryb, a zamiast szpinaku dodać brokuły.
2. Zeszklij na tłuszczu obraną i drobno posiekaną cebulę. Dodaj mrożony szpinak i duś, aż zmięknie. Zdejmij pokrywkę i smaż, aż nadmiar wody odparuje.
3. Pokrój drobno łososia. Dodaj do szpinaku z cebulą i duś kilka minut. Wszystko wymieszaj z posiekanym koperkiem.
4. Dopraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Posmaruj naleśniki farszem i zwiń w krokiety. Podsmaż na patelni z obu stron i podawaj od razu.
VITA RADZI:
- Jeśli lubisz chrupiącą panierkę, obtocz krokiety w roztrzepanym jajku i otrębach gryczanych.
- Jako farsz możesz wykorzystać dowolne filety ryb, a zamiast szpinaku dodać brokuły.