VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Podłużne mielone z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podłużne mielone z chrupiącym dodatkiem czerwonej papryki. Polecam na szybki obiad! Do tego pyszne ziemniaczki i obiad gotowy!

Podłużne mielone z papryką

Składniki:

Podłużne mielone z papryką

 

Sposób przygotowania:

Podłużne mielone z papryką
Cebulę oraz paprykę kroimy w drobna kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy na gładką masę z cebulką, jajkiem oraz bułką tartą.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wyrobione mięso porcjami rozkładamy sobie na dłoni. Na środku rozkładamy paprykę.

Przykrywamy drugą porcją mięsa. Formujemy podłużne roladki. Każdą obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem.   

Tagi:

mięso danie