Sposób przygotowania:
Makaron z pomidorami i tuńczykiem
1. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Na głębokiej dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone warzywa i chwilę przesmażamy, ale nie rumienimy zbyt mocno. Następnie dodajemy pomidory z puszki wraz z całą zalewą i całość dusimy do miękkości i odparowania nadmiaru płynu.
2. W między czasie gotujemy makaron do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy dokładnie. Tuńczyka odsączamy z oleju.
3. Do miękkich warzyw dodajemy makaron, koncentrat pomidorowy i tuńczyka, całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
4. Danie podajemy od razu gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Danie dla 4 osób.
2. W między czasie gotujemy makaron do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy dokładnie. Tuńczyka odsączamy z oleju.
3. Do miękkich warzyw dodajemy makaron, koncentrat pomidorowy i tuńczyka, całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
4. Danie podajemy od razu gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Danie dla 4 osób.