Sposób przygotowania:
Zupa krem z zielonych warzyw
Ziemniaki, pietruszkę, cukinię obieramy i kroimy w kostkę.
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki.
Ze szparagów pozbywamy się twardych części.
Szparagi i seler naciowy kroimy w kostkę.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wrzucamy warzywa i smażymy 5 minut.
Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy i wrzucamy warzywa.
Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości warzyw.
Przyprawiamy.
Następnie wyjmujemy z zupy liście i ziele angielskie i miksujemy zupę na gładki krem.
Podajemy z groszkiem ptysiowym.
Smacznego ;)
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki.
Ze szparagów pozbywamy się twardych części.
Szparagi i seler naciowy kroimy w kostkę.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Wrzucamy warzywa i smażymy 5 minut.
Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy i wrzucamy warzywa.
Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości warzyw.
Przyprawiamy.
Następnie wyjmujemy z zupy liście i ziele angielskie i miksujemy zupę na gładki krem.
Podajemy z groszkiem ptysiowym.
Smacznego ;)