gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Zupa krem z zielonych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa krem z zielonych warzyw to świetna propozycja na lekki obiad. Dodatek groszku ptysiowego fajnie podkreśla smak kremu. Polecam.

Zupa krem z zielonych warzyw

Składniki:

Zupa krem z zielonych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z zielonych warzyw
Ziemniaki, pietruszkę, cukinię obieramy i kroimy w kostkę.

Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki.

Ze szparagów pozbywamy się twardych części.

Szparagi i seler naciowy kroimy w kostkę.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

Wrzucamy warzywa i smażymy 5 minut.

Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy i wrzucamy warzywa.

Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości warzyw.

Przyprawiamy.

Następnie wyjmujemy z zupy liście i ziele angielskie i miksujemy zupę na gładki krem.

Podajemy z groszkiem ptysiowym.

Smacznego ;)