Sposób przygotowania:
Makaron z tuńczykiem i brokułem
Makaron ugotować we wrzątku posolonym o odcedzić wodę, pozostawić do ocieknięcia na durszlaku.
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w wodzie z dodatkiem szczypty cukru około 5 minut.
Przelać wodą zimną i zahartować. Przełożyć ocieknięty brokuł na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowymi podsmażyć 5 minut, dodać makaron i tuńczyka w oleju, razem wymieszać i podgrzać.
Wlać przecieru, przyprawić ziołami i pieprzem. Wymieszać i nakładać gorące na talerze, posypując startym żółtym serem.
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w wodzie z dodatkiem szczypty cukru około 5 minut.
Przelać wodą zimną i zahartować. Przełożyć ocieknięty brokuł na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowymi podsmażyć 5 minut, dodać makaron i tuńczyka w oleju, razem wymieszać i podgrzać.
Wlać przecieru, przyprawić ziołami i pieprzem. Wymieszać i nakładać gorące na talerze, posypując startym żółtym serem.