edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Bakłażan faszerowany pieczarkami i kaszą gryczaną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bakłażan nadziewany kasza gryczaną i pieczarkami z dodatkiem sera mozzarella. Prosty przepis na lunch, obiad lub kolacje.

Bakłażan faszerowany pieczarkami i kaszą gryczaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bakłażan faszerowany pieczarkami i kaszą gryczaną

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan faszerowany pieczarkami i kaszą gryczaną
1. Kasze gryczaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2. Cebulę i pieczarkami kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem. 

3. Bakłażana myjemy, dzielimy na pół i wydrążamy środek, który możemy dodać do smażących się na patelni pieczarek i cebuli.

4. Bakłażana solimy, dodajemy pieprzu i rozgnieciony przez praskę czosnek. Możemy skropić oliwą z oliwek. Zapiekamy w piekarniku mnie około 10min.

5. Wyjmujemy z piekarnika i nakładamy farsz i dodajemy ser mozzarella na wierzch. Zapiekamy ponownie.
Bakłażan faszerowany pieczarkami i kaszą gryczaną
Cebulę i pieczarkami kroimy i podsmażamy na patelni
Bakłażan faszerowany pieczarkami i kaszą gryczaną
Do patelni dodajemy ugotowaną kasze gryczaną
Bakłażan faszerowany pieczarkami i kaszą gryczaną
Bakłażana myjemy i kroimy na pół i wydrążamy z niego miąższ I doprawiamy solą, pieprz i czosnkiem