Sposób przygotowania:
Bakłażan faszerowany pieczarkami i kaszą gryczaną
1. Kasze gryczaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Cebulę i pieczarkami kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Bakłażana myjemy, dzielimy na pół i wydrążamy środek, który możemy dodać do smażących się na patelni pieczarek i cebuli.
4. Bakłażana solimy, dodajemy pieprzu i rozgnieciony przez praskę czosnek. Możemy skropić oliwą z oliwek. Zapiekamy w piekarniku mnie około 10min.
5. Wyjmujemy z piekarnika i nakładamy farsz i dodajemy ser mozzarella na wierzch. Zapiekamy ponownie.
2. Cebulę i pieczarkami kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Bakłażana myjemy, dzielimy na pół i wydrążamy środek, który możemy dodać do smażących się na patelni pieczarek i cebuli.
4. Bakłażana solimy, dodajemy pieprzu i rozgnieciony przez praskę czosnek. Możemy skropić oliwą z oliwek. Zapiekamy w piekarniku mnie około 10min.
5. Wyjmujemy z piekarnika i nakładamy farsz i dodajemy ser mozzarella na wierzch. Zapiekamy ponownie.
biedroneczki