Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Makaron z powidłami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Powidełka można zastąpić dżemem owocowym lub konfiturami - byle było słodko ...

Makaron z powidłami

Składniki:

Makaron z powidłami

 

  • 30 dag makaron,
  • 20 dag powidła śliwkowe,
  • 1/2 szkl śmietanka,
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy,
  • 2 łyżki cukier puder,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Makaron z powidłami
Makaron ugotować w osolonej wodzie, wycedzić, przelać gorącą wodą, wyłożyć na talerze. Łyżkę powideł położyć na środek makaronu. Śmietankę wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy makaron lekko przestygnie, oblać śmietaną.

Tagi:

makaron