Sposób przygotowania:
Makaron z sardynkami i pomidorkami koktajlowymi
Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu.
Umyte pomidorki dzielimy na dwie części. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Oliwki dzielimy na połówki. Skórkę z cytryny ścieramy na małych oczkach tarki. Dodajemy ją do oliwy i soku z cytryny.
Rybę lekko rozdrabniamy. Podgrzewamy. Do sardynek dolewamy oliwę. Dodajemy pomidory i rukolę. Doprawiamy bazylią. Solimy i pieprzymy do smaku.
Mieszamy z makaronem. Podgrzewamy.
Umyte pomidorki dzielimy na dwie części. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Oliwki dzielimy na połówki. Skórkę z cytryny ścieramy na małych oczkach tarki. Dodajemy ją do oliwy i soku z cytryny.
Rybę lekko rozdrabniamy. Podgrzewamy. Do sardynek dolewamy oliwę. Dodajemy pomidory i rukolę. Doprawiamy bazylią. Solimy i pieprzymy do smaku.
Mieszamy z makaronem. Podgrzewamy.