Sposób przygotowania:
Spaghetti carbonara z żółtkiem
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Tym czasem kroimy 1 cebulę w kosteczkę, 2 ząbki czosnku siekamy.
Na odrobinę masła klarowanego dajemy cebule i czosnek, dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek. Podsmażamy. Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy.
Śmietanę 30 % ok 1/2 szklanki mieszamy z żółtkiem, dodajemy parmezan solimy do smaku. Wlewamy śmietanę na patelnię do makaron, mieszamy szybko.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Serwujemy w głębokim talerzu z żółtkiem na wierzchu.
Na odrobinę masła klarowanego dajemy cebule i czosnek, dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek. Podsmażamy. Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy.
Śmietanę 30 % ok 1/2 szklanki mieszamy z żółtkiem, dodajemy parmezan solimy do smaku. Wlewamy śmietanę na patelnię do makaron, mieszamy szybko.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Serwujemy w głębokim talerzu z żółtkiem na wierzchu.