Sposób przygotowania:
Makaron z boczkiem i szpinakiem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy.
Czosnek obieramy i siekamy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na maśle klarowanym podsmażamy czosnek i cebulę, dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek. Smażymy chwile. Dodajmy szpinak, dusimy kilka minut. doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Na koniec dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy.
Czosnek obieramy i siekamy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na maśle klarowanym podsmażamy czosnek i cebulę, dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek. Smażymy chwile. Dodajmy szpinak, dusimy kilka minut. doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Na koniec dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy.
niezły kąsek