Sposób przygotowania:
Makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Boczek kroimy w kostkę i lekko podsmażamy, aż wytopi się trochę tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż się zeszkli.
Wlewamy śmietanę, dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę oraz posiekaną bazylię. Dusimy 3 minuty. Przyprawiamy pieprzem.
Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i zdejmujemy z palnika. Nakładamy danie na talerze, posypujemy startym parmezanem oraz kiełkami.
Boczek kroimy w kostkę i lekko podsmażamy, aż wytopi się trochę tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż się zeszkli.
Wlewamy śmietanę, dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę oraz posiekaną bazylię. Dusimy 3 minuty. Przyprawiamy pieprzem.
Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i zdejmujemy z palnika. Nakładamy danie na talerze, posypujemy startym parmezanem oraz kiełkami.