Sposób przygotowania:
Wątróbka z boczkiem
Cebulkę kroimy w piórka, boczek w kosteczkę. Rozgrzewamy olej na patelni i szklimy cebulkę. Dokładamy boczek. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i doprawiamy przyprawą do mięsa. Dodajemy do boczku i cebuli. Podlewamy bulionem. Dusimy do miękkości wątróbki. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Przekładamy na osobną patelnie, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do ścięcia się jajek.
![Wątróbka z boczkiem Wątróbka z boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-z-boczkiem-345832.jpg)
![Wątróbka z boczkiem Wątróbka z boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-z-boczkiem-345833.jpg)
![Wątróbka z boczkiem Wątróbka z boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobka-z-boczkiem-345834.jpg)