Sposób przygotowania:
Makaron z serem żółtym i anansem
Jedną szklankę makaronu świderki ugotować w lekko posolonej wodzie do czasu, aż makaron osiągnie miękkość. Dwa plastry ananasa odcedzić. Odcedzone plastry ananasa pokroić na niewielką kostkę. 1/4 masła rozpuścić na rozgrzanej patelni i lekko zarumienić, ale uważać żeby się nie przypaliło. Kawałek sera żółtego strzeć na tarce o grubych oczkach. Ugotowany do miękkości makaron dokładnie odcedzić. Odcedzony makaron przełożyć na talerz, a następnie posypać go startym serem żółtym. Makaron i ser dobrze wymieszać ze sobą, aby ser dobrze roztopił się. Makaron z serem można na chwilę wsadzić do mikrofali, żeby lepiej się roztopić. W następnej kolejności makaron polać roztopionym na małym ogniu masłem oraz dodać bardzo drobno pokrojony ananas. Całość dobrze wymieszać.