Sposób przygotowania:
Makaron z sosem cukiniowo-rodzynkowym
1. Cukinię ścieramy na tarce. W garnku rozgrzewamy oliwę z masłem, podsmażamy czosnek, następnie dodajemy cukinię i rodzynki. Zmniejszamy ogień i gotujemy 40 minut.
2. W międzyczasie solimy i pieprzymy do smaku.
3. Sos będzie przypominał średnio gęstą pulpę - jeśli ktoś woli plasterki - zamiast ścierania na tarce, można cukinię pokroić.Sama Nigella radzi pokroić w plasterki.Ja zrobiłam i tak i tak:).
4. Gotujemy makaron, mieszamy z sosem, z wierzchu obsypujemy parmezanem. Jeśli mamy orzeszki piniowe - prażymy je lekko na suchej patelni i posypujemy makaron.
Smacznego!
2. W międzyczasie solimy i pieprzymy do smaku.
3. Sos będzie przypominał średnio gęstą pulpę - jeśli ktoś woli plasterki - zamiast ścierania na tarce, można cukinię pokroić.Sama Nigella radzi pokroić w plasterki.Ja zrobiłam i tak i tak:).
4. Gotujemy makaron, mieszamy z sosem, z wierzchu obsypujemy parmezanem. Jeśli mamy orzeszki piniowe - prażymy je lekko na suchej patelni i posypujemy makaron.
Smacznego!