Sposób przygotowania:
Makaron z sosem mascarpone
Szynkę pokrój w cienkie paseczki,a następnie na mniejsze kawałki.Boczniaki opłucz,wysusz papierowym ręcznikiem,pokrój na małe kawałki. Szynkę wrzuć na rozgrzaną patelnię i podsmażaj około 5 minut aż szynka ładnie się zrumieni i wytopi się niej trochę tłuszczu.Dodaj boczniaki,dopraw delikatnie do smaku solą i pieprzem (pamiętaj że szynka jest słona więc sól należy używać z rozwagą ).Dodaj czosnek i smaż wszystko razem przez ok 10 minut.Po tym czasie dodaj serek oraz śmietanę.Mieszaj dokładnie aż serek się roztopi i duś na małym ogniu przez ok 10-15 minut.Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu,odcedź i przelej zimną wodą.Makaron rozłóż na talerze i polej obficie sosem.