pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Makaron z sosem mięsnym i masłem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

szybki makaron z mięskiem

Makaron z sosem mięsnym i masłem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron z sosem mięsnym i masłem

 

  • 1 łyżka masło,
  • 3 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 250 g mięso mielone,
  • 300 g makaron świderki,
  • przyprawa do mięsa mielonego,
  • 200 ml bulion warzywny (może byc z kostki)

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z sosem mięsnym i masłem
Mięso wyrabiamy z przyprawą do mięso mielonego i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z bulionem i smażymy na małym ogniu. Dodajemy świderki ugotowane al dente, mieszamy trzymamy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Wykładamy na talerz i na gorący makaron dajemy masełko czosnkowe (przepis "Masło czosnkowe z nutą melisowo-koperkową"). Tak aby się roztopiło.
Makaron z sosem mięsnym i masłem
Makaron z sosem mięsnym i masłem