Sposób przygotowania:
Makaron z warzywami i tuńczykiem
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelnię wlać olej z tuńczyka, zeszklić cebulę, dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę (ja użyłam zamrożonej papryki bez skóry). Chwilę przesmażyć. Dodać pokrojone w krążki oliwki i wsypać odsączoną kukurydzę. Dodać całego tuńczyka razem z olejem, wymieszać z warzywami. Dodać keczup, sól i pieprz do smaku oraz zioła. Zamieszać. Dusić chwilę razem. Makaron ugotować al-dente (ja pomieszałam makarony, których czas gotowania był podobny). Odcedzić.Makaron wrzucić do warzyw z tuńczykiem, zamieszać. Chwilę razem podgrzać. Makaron rozłożyć na talerze, posypać odrobiną tartego żółtego sera