Sposób przygotowania:
Makaronowa uczta
Przygotować niezbędne składniki na danie obiadowe. Następnie makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Odcedzić makaron, przelać letnia wodą. W dalszej kolejności należy pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Rozgrzać tłuszcz na patelni i zeszklić cebulę na wolnym ogniu, dodać pieczarki i całość podsmażyć na tłuszczu do momentu aż odparuje z nich cała woda. Wymieszać pieczarki z cebulą i dusić razem, ser żółty zetrzeć na tarce o małych otworach i dodać na patelnię do składników, doprawić solą, pieprzem, można dodać ulubione zioła i na koniec dodać śmietanę zahartowaną gorącym wywarem, zamieszać całość i zagotować. Na talerzu porcjować makaron, na makaron nakładać pieczarki, można na wierzch posypać zieleninę.