Sposób przygotowania:
Makaronowe muffiny
Ugotowany makaron rozdrobnić aby łatwiej mieszał się z innymi składnikami, można pokroić nożem albo porwać palcami. Paprykę pokroić w drobną kostkę i dodać do makaronu. Dodać także posiekaną natkę pietruszki oraz starty ser żółty. Wszystkie składniki wymieszać.
Śmietanę wymieszać z jajkami, dobrze doprawić solą i pieprzem. Dodać do makaronu i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Formę na duże muffiny (średnica górna 9 cm, głębokość 5 cm) natłuścić masłem. Do foremki przełożyć makaronową masę, nakładamy prawie pełną foremkę. Na wierzchu ułożyć grube plasterki żółtego sera lub wbić jajko.
Jeśli na wierzch dajemy jajko należy na środku muffiny zrobić małe wgłębienie na żółtko. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok ok 20 minut. Z podanych składników wyszło mi 8 dużych muffin, 4 zrobiłam z jajkiem a 4 z serem.
Jajko na wierzchu jest całkowicie ścięte. Gotowe muffiny podałam z keczupem.
Śmietanę wymieszać z jajkami, dobrze doprawić solą i pieprzem. Dodać do makaronu i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Formę na duże muffiny (średnica górna 9 cm, głębokość 5 cm) natłuścić masłem. Do foremki przełożyć makaronową masę, nakładamy prawie pełną foremkę. Na wierzchu ułożyć grube plasterki żółtego sera lub wbić jajko.
Jeśli na wierzch dajemy jajko należy na środku muffiny zrobić małe wgłębienie na żółtko. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok ok 20 minut. Z podanych składników wyszło mi 8 dużych muffin, 4 zrobiłam z jajkiem a 4 z serem.
Jajko na wierzchu jest całkowicie ścięte. Gotowe muffiny podałam z keczupem.
Magdalenaa