kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Makowy białkowiec

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Placek makowy z białek....

Makowy białkowiec

Składniki:

Makowy białkowiec

 

  • 1 szkl. białek
  • 250 g margaryny
  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. maku
  • 1 duża łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • skórka z cytryny

Sposób przygotowania:

Makowy białkowiec
Mąkę mieszamy z proszkiem. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Do mąki i proszku dosypujemy mak, cukier i margarynę. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywno. Połączyć z resztą składników. Dodać skórkę. Ciasto przelać do wysmarowanej blaszki i pieczemy przez ok. 50 minut.
Smacznego!:-)

Tagi:

makowy mak