Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mała gotowana cebulka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Cebulka gotowana z przyprawami to smaczny dodatek do mięsa.

Mała gotowana cebulka do obiadu

Składniki:

Mała gotowana cebulka do obiadu

 

 

Sposób przygotowania:

Mała gotowana cebulka do obiadu
Cebulki obrać, małe pozostawić całe a większe po obraniu podzielić na ćwiartki, nie odcinając twardej piętki. Do garnka wlać 3/4 szkl wody, wino, dodać cukier, sól, olej, sok z cytryny, pieprz ziarnisty, liść laurowy, zagotować. Wsypać obraną cebulkę i gotować około 25 minut. Miękką cebulkę wyjąć z wody, wsypać do salaterki, oprószyć mielonym pieprzem. Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Tagi:

cebula