Sposób przygotowania:
Mała pizza z mięsa mielonego z papryką
Mięso mielone przełożyć do miski. Czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do mięsa. Kolendrę rozetrzeć w moździerzu i dodać do miski. Doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Dobrze wymieszać i wyrobić masę mięsną. Uformować mięso na kształt prostokąta i ułożyć w formie lub na blasze wyłożonej papierem. Piec w 200 st około 20 minut. W między czasie kalafior zalać wrzątkiem i zostawić na 10 minut. Następnie osuszyć i pokroić drobno. Papryki pokroić w cienkie paski. Mięso wyjąć z piekarnika i rozsmarować na nim ketchup i posypać kalafiorem. Następnie na przemian kolorami układać papryki i posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika na jeszcze 7-10 minut. Smacznego!
reanja
monikaT83
2milutka