migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Małe przekąski z chipsów popcornowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Taka mała przekąska na jeden kęs z użyciem smakowych chipsów popcornowych. Do dekoraji mozna uzyć dowolnych skłdników które lubimy.

Małe przekąski z chipsów popcornowych Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Małe przekąski z chipsów popcornowych

 

  • 1 opakowanie chipsów błonnikowych
  • 500 g ricotty
  • 4 łyżki pasty pomidorowej z papryczką chili
  • do dekoracji: kawor,oliwki,marynowana cebulka,musztarda francuska,szpinak

Sposób przygotowania:

Małe przekąski z chipsów popcornowych
Ricottę wymieszać dokładnie z pastą pomidorową. Na tacy lub talerzu ułożyć chipsy ( ja używałam dwóch smaków paprykowych i fromage). Masę z ricotty przełożyć do rękawa cukierniczego. Na każdego chipsa wycisnąć kleksa masy z ricotty. Przekąski udekorować wedle uznania, można ulubionymi dodatkami, ja wykorzystałam m.in. oliwki, kawior, musztardę francuską czy szpinak.
Małe przekąski z chipsów popcornowych
Etap 1 Ricottę wymieszać dokładnie z pastą pomidorową.
Małe przekąski z chipsów popcornowych
Etap 2 Na tacy lub talerzu ułożyć chipsy
Małe przekąski z chipsów popcornowych
Etap 3 Małe przekąski dowolnie udekorować dowolnymi dodatkami