Sposób przygotowania:
Malinowa pianka
Biszkopt:
Białka z cukrem i szczyptą soli ubić na sztywno. Dodawać po jednym żółtku i miksować do momentu, aż masa będzie sztywna. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko dodawać po łyżce do masy jajecznej i delikatnie wymieszać łyżką lub miksować na wolnych obrotach mikserem. Blachę o wymiarach 24*24 cm na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę i równomiernie rozsmarować. Piec w 180 stopniach około 15-18 minut. Wyjąć i ostudzić.
Pianka:
Dwie galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej przegotowanej wody i odłożyć do lekkiego stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno i miksując na małych obrotach małym strumieniem wlewać tężejącą galaretkę. Na biszkopt wylać 1/3 pianki rozsypać po całości maliny i wylać resztę pianki. Włożyć do lodówki.
Na górę wylać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 500 ml gorącej przegotowanej wody.
Białka z cukrem i szczyptą soli ubić na sztywno. Dodawać po jednym żółtku i miksować do momentu, aż masa będzie sztywna. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko dodawać po łyżce do masy jajecznej i delikatnie wymieszać łyżką lub miksować na wolnych obrotach mikserem. Blachę o wymiarach 24*24 cm na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę i równomiernie rozsmarować. Piec w 180 stopniach około 15-18 minut. Wyjąć i ostudzić.
Pianka:
Dwie galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej przegotowanej wody i odłożyć do lekkiego stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno i miksując na małych obrotach małym strumieniem wlewać tężejącą galaretkę. Na biszkopt wylać 1/3 pianki rozsypać po całości maliny i wylać resztę pianki. Włożyć do lodówki.
Na górę wylać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 500 ml gorącej przegotowanej wody.