Sposób przygotowania:
Śmietanowo-budyniowe ciasto z malinami
Zagniatamy ciasto z margaryny, 15 dag maki, 1 łyżki cukru pudru i 1 łyżki śmietany, wykładamy nim dno blaszki, pieczemy na rumiano w temp. 200 stopni. Wyciągamy i studzimy. Maliny miksujemy, cienką warstwę malin zmiksowanych układamy na upieczonym spodzie. Gotujemy budyń z 4 łyżkami cukru na litrze mleka. Studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy z 3 łyżkami cukru pudru, do 2/3 ubitej śmietany dodajemy rozpuszczoną, wystudzoną żelatyną. Trochę zostawimy do dekoracji. A 1/3 ubijamy z budyniem i wykładamy do formy. Następnie na budyniu wykładamy śmietanę, wyrównujemy, pozostałą zaś śmietanę wkładamy do przyrządu do dekorowania ciast i dekorujemy w kilku rzędach zostawiając w środku puste miejsce. Pozostałe maliny mieszamy z 250 ml wystudzonej galaretki malinowej, wykładamy nimi puste miejsce w bitej śmietanie. Schłodzić w lodówce.