Sposób przygotowania:
Malinowa-śmietankowa lasagne
Sok z limetek lub cytryny gotuj na małym ogniu bez przykrycia tak długo, aż pozostaną 3 łyżki płynu. Ubij na sztywno śmietanę kremówkę ze skórką z limetki, 3 łyżkami cukru pudru oraz 3 łyżkami ostudzonego soku. Wstaw do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 200 *C. Rozmrożone ciasto francuskie cieniutko rozwałkuj i wytnij z niego 16 trójkątów. Każdy posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp anyżkiem albo cynamonem i piecz ok. 10 min na natłuszczonej, posypanej bułką tartą blasze. Zmiksuj 20 dag malin i wymieszaj z 3 łyżkami cukru pudru. Na 4 trójkąty nałóż trochę śmietany, nakryj następnymi 4 trójkątami, wyłóż nieco zmiksowanych malin oraz całych owoców, znów nakryj ciastem,, włóż resztę kremówki i nakryj ciastem. Powstaną 4 owocowe wieże. Każdą posyp cukrem pudrem.