Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Malinowe kakao

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kakao to smak dzieciństwa. Dodając sok malinowy do tego prostego smakołyku sprawiam, iż klasyczne kakao nabiera nowego, ciekawszego charakteru.

Malinowe kakao

Składniki:

Malinowe kakao

 

  • 500 ml mleka 3,2%
  • 120 g cukru
  • 30 g miodu
  • 30 ml soku malinowego
  • 20 g kakao

Sposób przygotowania:

Malinowe kakao
300 ml mleka zagotowuję. Dodaję cukier i miód. Mieszam do rozpuszczenia się składników. W 200 ml zimnego mleka rozpuszczam kakao. Gdy mleko jest już zagotowane wlewam zimne mleko z kakałem.

Mieszam i ponownie zagotowuję. Ciepłe kakao przelewam do kubka. Dodaję sok malinowy.

Mieszam krótko łyżką. Gotowe.