Sposób przygotowania:
Smerfne lody
Pianki tniemy najlepiej nożyczkami na małe części i odkładamy. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy mleko zagęszczone i miksujemy do połączenia się składników.
Dodajemy barwnik i miksujemy aż dokładnie połączy się z masą śmietanową.
Na koniec dodajemy połową pokrojonych pianek i delikatnie mieszamy.
Gotowe lody przekładamy do pojemnika w którym będziemy je mrozić i na wierzchu posypujemy reszta pianek.
Wstawiamy do zamrażarki na minimum 3 godziny.
Dodajemy barwnik i miksujemy aż dokładnie połączy się z masą śmietanową.
Na koniec dodajemy połową pokrojonych pianek i delikatnie mieszamy.
Gotowe lody przekładamy do pojemnika w którym będziemy je mrozić i na wierzchu posypujemy reszta pianek.
Wstawiamy do zamrażarki na minimum 3 godziny.