Sposób przygotowania:
Gofry nektarynkowe
Jedną nektarynkę myjemy i obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze części i blendujemy. Mus przelewamy do miski i dodajemy jajka, cukier, mleko i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wylewamy olej i miksujemy. Rozgrzewamy gofrownice, natłuszczamy ją i pieczemy gofry, przekładamy na talerz.
Śmietankę przelewamy do miski i ubijamy mikserem, gdy będzie sztywna dodajemy cukier puder i miksujemy razem przez chwilę.
Nektarynki myjemy i kroimy w półplasterki.
Usmażone gofry układamy na talerzu, dekorujemy ubitą śmietanką, pokrojoną nektarynką.
Śmietankę przelewamy do miski i ubijamy mikserem, gdy będzie sztywna dodajemy cukier puder i miksujemy razem przez chwilę.
Nektarynki myjemy i kroimy w półplasterki.
Usmażone gofry układamy na talerzu, dekorujemy ubitą śmietanką, pokrojoną nektarynką.