Sposób przygotowania:
Maliny na zimę Krystyny
Zasypujemy cukrem i pozostawiamy na noc oczyszczone maliny.
Przekładamy maliny z sokiem który puściły i cukrem do garnka i gotujemy aż do wrzenia. Wlewamy do wyparzonych wcześniej słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15- 20 min. Wykładamy na blat kuchenny i odwracając gorace do góry dnem, aż ostygną słoiki. Takie malinki są niezastąpione zimą do herbatki i lub jako samodzielny soczek.
Przekładamy maliny z sokiem który puściły i cukrem do garnka i gotujemy aż do wrzenia. Wlewamy do wyparzonych wcześniej słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15- 20 min. Wykładamy na blat kuchenny i odwracając gorace do góry dnem, aż ostygną słoiki. Takie malinki są niezastąpione zimą do herbatki i lub jako samodzielny soczek.