krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Maliny na zimę Krystyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie malinki są niezastąpione zimą do herbatki i lub jako samodzielny soczek. Polecam swój przepis wszystkim użytkownikom

Maliny na zimę Krystyny

Składniki:

Maliny na zimę Krystyny

 

  • 1 kg maliny
  • 1/2 szklanki cukier kryształ

Sposób przygotowania:

Maliny na zimę Krystyny
Zasypujemy cukrem i pozostawiamy na noc oczyszczone maliny.

Przekładamy maliny z sokiem który puściły i cukrem do garnka i  gotujemy aż do wrzenia. Wlewamy do wyparzonych wcześniej słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15- 20 min. Wykładamy na blat kuchenny i odwracając gorace do góry dnem, aż ostygną słoiki. Takie malinki są niezastąpione zimą do herbatki i lub jako samodzielny soczek.

Tagi:

owoce maliny